Mesaj de bun-venit

"Nu numai cu paine va trai omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu" (Matei IV,4)

Bine ati venit pe acest blog. Sper sa va folosit de informatia postata. Am credinta ca luind de aici seminte ele vor rodi in pamintul sufletelor voastre.

marți, 31 ianuarie 2012


CREDINTA CRESTINA
Nu există pe lume cinste sau chemare mai mare decît aceea de a fi creştin. Cînd judecătorul-călău Sevirus l-a întrebat pe tînărul Petru: „Care este neamul tău?", Petru a răspuns: "Sînt de neam creştin". Judecătorul l-a întrebat mai departe: „Care-ţi este rangul?". Iar Petru a răspuns: „Sînt din rangul cel mai înalt: Sînt creştin". Părintele Ioan de Kronştadt scrie: „Întreaga lume nu e decît o pînză de păianjen în comparaţie cu sufletul creştin". Creştinul este un vas în care se toarnă puterea şi lumina dumnezeiască. Fie că el stă pe tronul de aur al împăratului, sau în cea mai umilă dintre colibe, valoarea creştinului este întotdeauna aceeaşi. Oare aurul este mai puţin aur dacă este învelit într-o foaie de varză, sau într-o batistă de mătase? Aurul tot aur rămîne.
Sfîntul Nicolae Velimirovici, Episcopul Ohridei şi Jicei
Învăţăturile Sfintilor Părinţi
Un om fără credinţă este asemenea unei corăbii fără cîrmă, purtată de valurile mării.
Sfîntul Ioan Gură de Aur
 Unde nu este credinţă, acolo nu este nici faptă bună.
Fericitul Augustin
O societate de oameni fără credinţă este o turmă de fiare sălbatice, care întotdeauna sînt gata să se tortureze şi să se nimicească unele pe altele.
Macarie, Mitropolitul Moscovei

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu